Pandispan:

 

Pentru aluat:pandispan

- 5 oua la care se separa albusul de galbenus

- 1/2 lingurita de sare

- 1/2 lingurita de crema de tartar

- 1 cana xylitol impartita in doua

- 1.5 lingurita de coaja de lamaie rasa

- 1.5 linguri suc de lamaie proaspat stors

- 2 linguri de apa

- 3/4 cana faina integrala de grau de patiserie

 

Prepararea aluatului:

Se combina ingredientele retetei cu xylitolul: Intr-un bol adanc, se mixeaza albusurile spuma cu sarea. Se adauga crema de tartar si se mixeaza pana cand se uniformieaza. Treptat se adauga 1/2 de cana de xylitol formandu-se astfel o pasta mai groasa.

Intr-un bol separat, se bat galbenusurile. Treptat se adauga restul de 1/2 de cana de xylitol.

Se combina coaja de lamaie, sucul de lamaie si apa; se adauga in bolul cu galbenusuri de ou si se mixeaza  pana cand compozitia se deschide la culoare si devine pufoasa. Se adauga faina peste galbenusurile de ou si se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate.

Se rastoarna apoi compozitia din galbenusuri de ou in primul bol si se amesteca pana cand dungile de alb sau galben dispar complet. Se toarna apoi compozitia intr-o forma de cozonac neunsa si se niveleaza. Se tine la cuptor la 350 grade pentru 30-35 de minute, pana cand scobitoarea introdusa in compozitie se scoate curata.

Dupa scoaterea din cuptor nu se scoate imediat din forma. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se va scoate din forma si se taie cu un cutit zimtat.

 

Ingrediente pentru : 16 portii.

 

Per portie: Calorii 66.98 Carbohidrati 14.6g Fibre:0.5g Grasimi: 1.6g Sodiu:94.7g Carbohidrati net: 3.6g


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News