Biscuiti cu ciocolata:

 

Aluat:

- 1/4 cana de unt

- 3/4 cana xylitol

- 2 linguri sos de mere neindulcit

- 1 ou

- 1 lingurita vanilie

- 1 cana si 2 linguri de faina de alac  sau faina integrala de grau de patiserie

- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

- 1/4 lingurita de sare

- 110 grame de ciocolata neagra indulcita cu maltitol tocata

 

 

Prepararea aluatului:

Intr-un bol adanc, se amesteca untul cu xylitolul pana se face o crema spumoasa. Pe parcurs se adauga sosul de mere.

Separat se bate oul cu extractul de vanilie si se combina cu untul.

Intr-un alt bol se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Treptat se adauga faina in compozitie. Se omogenizeaza bine , dupa care se adauga ciocolata maruntita.

Se pune intr-o tava hartie de pergament unsa cu unt si cate cu lingura din compoziţie, formând mici biscuiţi, la distanţă de circa 3-4 cm unul de celălalt. Se coc la 350 grade pentru 10-12 minute, sau pana cand biscuitii se rumenesc. Biscuitii astfel pregatiti sunt moi cand sunt scosi din cuptor, dar peste noapte se intaresc, devenind crocanti.

 

Ingrediente pentru : 25-30 de bucati.

 

Per portie: Calorii 41.8 Carbohidrati 6.7g Fibre:0.5g Grasimi: 2.2g Sodiu:33.5g Carbohidrati net: 1.8g


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News