Clatite multigrain(multicereale):

 

Aluat:clatite multigrain

- 1/2 cana ovaz

- 3/4 cana xylitol

- 2 cani si 10 linguri de faina de cereale

- 2 lingurite praf de copt

- 1/2 faina de grau integral

- 1/2 lingurita de sare

- 1/2 cana malai

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu

- 1/4 ceasca tarate de grau

- 1/2 cana lapte batut

- 1/4 ceasca germeni de grau prajiti

- 3 linguri ulei vegetal

- 2 albusuri de ou batute spuma

 

 

Prepararea aluatului:

Se amesteca bine laptele batut cu uleiul si albusurile de ou. Apoi se adauga ingredientele uscate si se mixeaza pana la omogenizare.

Aluatul va fi usor gros. Se toarna  1/4 cana din compozitie intr-o tigaie de teflon.

Se intoarce clatita atunci cand este acoperita de bule sau marginile par a fi coapte. Vor rezulta 10 clatite cu grosimea de 2-3 cm.


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News