Cum putem lupa impotriva epidemiei de zahar?

 

Pericolele reprezentate de zahar si de carbohidratii rafinati intr-o dieta au fost bine documentate. Excesul de zahar consumat poate duce la hiperglicemie si la acumularea kilogramelor, conducand catre diabet si obezitate. Zaharul ridica de asemenea presiunea sangelui, trigliceridele si colesterolul rau, crescand riscul de boli de inima. Copiii care consuma zahar in exces au dificultati de concentrare si invatare. Toate acestea sunt doar cateva din efectele negative ale zaharului asupra organismelor noastre.

 

Datorita consumului ridicat de zahar in alimentatie, apare necesitatea nutritionala pentru un indulcitor sigur, natural si cu gust bun, care sa nu conduca la probleme de sanatate. Acel indulcitor este xylitolul!

 

"Zaharul" care nu iti va distruge corpul!

 

In timp ce xylitolul este la fel de dulce ca o tableta de zahar(zaharoza), are cu aproximativ 40% mai putine calorii si cu 75% mai putini carbohidrati, ceea ce poate poate avea un impact mare asupra taliei dumneavoastra. Foarte important, xylitolul este lent absorbit si metabolizat, avand ca rezultat schimbari neglijabile la nivelul insulinei. Prin urmare xylitolul nu va creste nivelul zaharului in sange, asa cum o face zaharul normal, care pune o presiune extraordinara asupra organismului dumneavoastra, provocand efecte negative asupra sanatatii.

 

O alegere sanatoasa pentru majoritatea diabeticilor

 

Datorită naturii sale insulino-independent, xylitolul a fost utilizat în Germania, Elveţia, Rusia şi Japonia ca un îndulcitor preferat pentru dietele diabeticilor, inca din anii 1960. Daca aveti diabet este foarte bine sa consultati medicul inainte de a introduce xylitolul in alimentatia dumneavoastra.

 

 

 

 

O alegere dulce pentru o multitudine de retete

Produsele cu xylitol sunt usor accesibile pentru utilizarea in pregatirea diverselor prajituri. Acesta nu va ingreuna prajitura asa cum fac alti indulcitori, deci este alegerea perfecta pentru orice reteta care necesita zahar. Adaptarea retelor nu ar putea fi mai simpla de atat, cum xylitolul are acelasi gust dulce ca si zaharul, se poate folosi exact aceeasi cantitate (1:1)!

 



AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News