La fel ca si zaharul, dar mai bun pentru tine

Desi xylitolul arata la fel ca zaharul, avand si acelasi gust, asemanarile dintre cele doua sunt doar acestea. Xylitolul este la fel ca si zaharul, dar mai bun pentru tine. In timp ce zaharul face ravagii in corpul tau, xylitolul vindeca si repara.  Ajuta de asemenea imunitatea, protejeaza impotriva bolilor cronice si are proprietati anti-imbatranire.

 

Elibereaza pasajele nazale

 

Cercetarile sugereaza beneficii semnificative in utilizarea xylitolului in spray-urile cu xylitol. Cand germenii infectiosi din sinusuri adera la membranele mucoasei si la tesuturile nazale, acestia pot duce la infectii si la imbolnavire. Adaugarea unor cantitati exacte de xylitol in spray-urile nazale le ajuta sa calmeze si sa curete pasajele nazale.

Spray-urile nazale cu  Xylitol impiedica factorii poluanti si germenii sa se lipeasca de tesuturi, fapt ce duce la imbunatatirea respiratiei si la scaderea numarului de infectii respiratorii. Concentratia de xylitol stimuleaza caile respiratorii sa elimine impuritatile prin mijloace proprii organismului uman. In plus, xylitolul scade concentratia de sare la nivelul lichidului cailor respiratorii, intarind astfel sistemul imuntar.

 

 

Prevenirea infectiilor urechii 

Doctorii din Finlanda au demonstrat prin studiile lor ca 8 grame de xylitol, luate pe cale orala in fiecare zi, previn cu aproximatix 40% infectiilor la nivelul urechilor. Inainte ca bacteriile sa provoace infectii, acestea trebuie sa reuseasca sa se ataseze de corpul nostru. Din nou, xylitolul a prevenit lipirea bacteriilor de tesuturi.

 

 

Reduce presiunea intraoculara

Utilizarea xylitolului a fost citata intr-un brevet european pentru tratarea presiunii intraoculare - o conditie cre poate favoriza dezvoltarea glaucomului, o boala grava care poate produce daune la nivelul nervului optic.


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News