Interviu Dr. L. Jones: Despre produsele pe baza de xylitol dedicate copiilor

 

Lon Jones a practicat medicina de familie mai mult de 30 de ani. Solutille dezvoltate de el 100% naturale, pe baza de xylitol, vindute sub marca Xlear, au fost o usurare pentru mii de pacienti in S.U.A.

 

 

 

Ce v-a determinat sa explorati beneficiile xylitolului in tratarea problemelor cu sinusurile?

 

Dr.  L. J. : Totul a inceput cu nepoata mea, Heather. La virsta de cinci luni, a inceput sa aiba o serie de infectii la nivelul urechilor. Problema a ajuns atat de grava incit medicul pediatru a recomandat o operatie chirurgicala pentru plasarea in ureche a unor tuburi. Din fericire, cam in acelasi timp, ma ocupam de un studiu medical prin care am descoperit proprietatile xylitolului in reducerea efectelor pe care infectiile le produc la nivelul urechii. Am fost foarte bucuros de descoperirea facuta.

 

 

Dar acele studii foloseau o guma de mestecat pe baza de xylitol. Cum ati facut legatura intre guma de mestecat si administrarea de xylitol prin intermediul nasului?


Dr. L.J.: Xylitolul in compozitia gumei de mestecat joaca un rol antibacterian. Infectiile urechilor, alergiile si sinuzitele au in comun faptul ca incep cu bacteriile care intra prin nas si apoi se dezvolta in trompa lui Eustache. Curatind mereu nasul cu o solutie bazata pe xyliltol, poti preveni acumularea si inmultirea bacteriilor in nas, sinusuri si in urechea mijlocie. Pur si simplu are sens.


 

Asadar nepoata dumneavoastra a fost primul pacient testat. Care au fost urmatorii pasi?


Dr. L.J.: Da, a fost primul pacient! La acel moment, eram medic la Hi-Plans Hospital in Texas. Farmacia spitalului a amestecat o solutie salina si xylitol pe care am pus-o intr-o sticluta. De fiecare data cind i se schimbau scutecele, Hether primea si un jet de spray. Uimitor, infectia urechii sale a disparut dupa citeva saptamani de utilizare a spray-ului nazal cu solutie salina amestecata cu xylitol. Succesul m-a facut sa incerc acelasi lucru pentru alti 10 copii, pacienti ai mei, care aveau infectii cronice ale urechii mijlocii. Dupa 11 luni, frecventa infectiilor urechilor s-a diminuat cu 90%. Rezultate similare au fost obtinute la pacientii cu probleme cronice ale sinusurilor, alergii si chiar cu astm.

 

Ar trebui ca o solutie salina ce contine xylitol sa fie utilizata doar cind esti racit sau cand ai probleme cu sinusurile?


Dr. L.J.: Poate fi folosita constant, intrucat este naturala. Eu cred ca preventia este solutia. Mentinerea unui nas curat cu ajutorul xylitolului este importanta deoarece problemele respiratorii incep cu un nas necuratat. Le recomand tuturor pacientilor mei sa foloseasca Xlear de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara.

 

 

 

 

Ce riscuri implică xylitolul?


Dr. L.J.: Xylitol-ul este foarte sigur si nu prezinta niciun risc, fiind o substanta naturala. Se regaseste in cantitati mici in fructe, legume si ciuperci. De exemplu zmeura, murele, prunele si andivele contin xylitol. Se regaseste chiar si in corpul uman, in fiecare zi prin metabolism se produc 5-10 g de xylitol. Organizatia Mondiala a Sanatatii a catalogat xylitolul ca fiind sigur pentru utilizarea in alimentatie. Deoarece produsele Xlear pentru curatare nazala contin doar xylitol, apa purificata, sare si extract din seminte de grapefruit, pot fi folosite zilnic de catre oricine, chiar si de catre bebelusi. Curăţarea regulată a pasajului nazal este un pas important în prevenirea bolilor. Folosirea unui spray nazal cu Xylitol reprezintă un instrument eficient pentru spălarea nasului, îndepărtarea bacteriilor dăunătoare şi a factorilor poluanţi care ar putea favoriza astfel sinuzita, infecţii ale urechii şi alte afecţiuni ale căillor respiratorii superioare.


Compania Xlear este prezenta si in Romania. Gama de produse pentru copii pe baza de xylitol contine alaturi de decongestionantele nazale Xlear (picaturi) si urmatoarele: gelurile Spry pentru gingiile bebelusilor, seturile compuse din periuta de dinti pentru incepatorii intr-ale periajului + gelul de gingii Spry, pastele de dinti Spry fara fluor, bomboanele SparX, gumele de mestecat Spry. Aceasta gama foloseste din plin xylitol si pentru rolul de excelent antibacterian in prevenirea aparitiei cariilor si care-l face cel mai bun prieten al dintelui.

 


 


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News