Xilitolul luptă împotriva otitei

Otita medie recurentă este o problemă comună pentru copii și bebeluși. Această afecțiune este des întâlnită la copii și reprezintă acumularea de lichid în spatele membranei timpanice, în urechea medie. Cum și de ce se produce acest fenomen?

Xilitolul – un dulce sănătos

Pare greu sa renunti la zaharul rafinat, nu-i așa? Te credem pe cuvânt! Dar, dacă te gândești doar pentru un mint la cât de nociv este pentru organism, atunci știi că merită efortul. Din fericire, natura este darnica și ne oferă și variante sănătoase pentru corp și suflet. Preferatul nostr? Xilitolu! Sărac în calorii, benefic și foarte gustos.

Xylitolul a fost folosit ca indulcitor in alimentatie inca din anii 1960

Pericolele reprezentate de zahar si de carbohidratii rafinati intr-o dieta au fost bine documentate. Excesul de zahar consumat poate duce la hiperglicemie si la acumularea kilogramelor, conducand catre diabet si obezitate. Zaharul ridica de asemenea presiunea sangelui, trigliceridele si colesterolul rau, crescand riscul de boli de inima. Copiii care consuma zahar in exces au dificultati de concentrare si invatare. Toate acestea sunt doar cateva din efectele negative ale zaharului asupra organismelor noastre.

Biscuiti cu ciocolata

Aluat: – 1/4 cana de unt – 3/4 cana xylitol – 2 linguri sos de mere neindulcit – 1 ou – 1 lingurita vanilie – 1 cana si 2 linguri de faina de alac  sau faina integrala de grau de patiserie – 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu – 1/4 lingurita de sare – 110 …

Biscuiti cu ciocolata Citeste »

Prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte

Prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte – medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice vorbeşte despre cele mai noi şi mai eficiente produse prin care putem preveni îmbolnăvirea de diabet sau în cazul în care afecţiunea este deja instalată să o stăpănim mai bine.

Dr. Marian Stamate

Dr. Marian Stamate – medic primar ORL la Spitalul Clinic Colţea – vorbeşte despre tratarea afecţiunilor din spectrul ORL prin intermediul produselor naturale. Otitele, amigdalitele, rinitele şi sinuzitele sunt afecţiuni frecvente din sfera ORL care pot apărea indiferent de sezon şi care, în lipsa unei profilaxii susţinute şi a unui tratament corespunzător, determină apariţia unor …

Dr. Marian Stamate Citeste »

Xylitolul este recunocut ca un protector al cavitatii bucale

Stim ca dintii se cariaza atunci cand bacteriile din gura noastra consuma zaharul introdus prin alimentatie. Cand mancam alimente bogate in zahar, le oferim bacteriilor prezente pe dintii nostri energie, permitandu-le sa se inmulteasca si sa produca acizi ce distrug smaltul dintilor. Acest “atac al acidului” provoaca astfel formarea cariilor.