Prima pagină » Retete cu xylitol » Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Aluat:

– 1/4 cana de unt

– 3/4 cana xylitol

– 2 linguri sos de mere neindulcit

– 1 ou

– 1 lingurita vanilie

– 1 cana si 2 linguri de faina de alac  sau faina integrala de grau de patiserie

– 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

– 1/4 lingurita de sare

– 110 grame de ciocolata neagra indulcita cu maltitol tocata

Prepararea aluatului:

Intr-un bol adanc, se amesteca untul cu xylitolul pana se face o crema spumoasa. Pe parcurs se adauga sosul de mere.

Separat se bate oul cu extractul de vanilie si se combina cu untul.

Intr-un alt bol se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Treptat se adauga faina in compozitie. Se omogenizeaza bine , dupa care se adauga ciocolata maruntita.

Se pune intr-o tava hartie de pergament unsa cu unt si cate cu lingura din compoziţie, formând mici biscuiţi, la distanţă de circa 3-4 cm unul de celălalt. Se coc la 350 grade pentru 10-12 minute, sau pana cand biscuitii se rumenesc. Biscuitii astfel pregatiti sunt moi cand sunt scosi din cuptor, dar peste noapte se intaresc, devenind crocanti.

Ingrediente pentru : 25-30 de bucati.

Per portie: Calorii 41.8 Carbohidrati 6.7g Fibre:0.5g Grasimi: 2.2g Sodiu:33.5g Carbohidrati net: 1.8g

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments